U bent hier

Noorderbreedte en Archipel positief over visitatie

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  0

Huntington KennisNet Nederland (HKNN) is momenteel bezig met de transitie naar een landelijk dekkend expertisenetwerk voor Huntington. Om deze overgang te kunnen maken, moeten aangesloten organisaties zich ontwikkelen tot Regionale Expertise Centra (REC) of Doelgroep Expertise Centra (DEC). Hierbij worden zij getoetst aan de hand van verschillende criteria vanuit het CELZ. De organisaties Topaz en Land van Horne wachten de definitieve beoordeling vanuit de commissie af. Ook Noorderbreedte en Archipel zijn inmiddels gevisiteerd.

Op vrijdag 18 november ontving Noorderbreedte de visitatiecommissie voor het regionale expertisecentra (REC) Huntington. De commissie gaf een positieve terugkoppeling. Ze waren onder de indruk van het sterke multidisciplinaire team, de rol van de aandachtsvelders, de gespreksgroepen die georganiseerd worden en het grote regionale netwerk dat Noorderbreedte heeft op het gebied van Huntington. Ook was de commissie enthousiast over de organisatie van de cliëntenparticipatie binnen de organisatie. Noorderbreedte kijkt met een goed gevoel terug naar de visitatie. Ze zijn trots op de collega’s die samenwerkten in de aanloop naar de visitatie.

Een anderhalve week later, op 30 november, ontving Archipel de visitatiecommisie. Aukje Stuart, projectleider Specifieke doelgroepen, vertelt over haar ervaring tijdens de visitatie: “Het was een hele positieve dag, waarbij we goed konden laten zien wat wij doen voor onze cliënten. De commissie gaf aan tevreden cliënten en trotse medewerkers gesproken te hebben, iets waar we als organisatie heel trots op zijn.” Verder wil Stuart de organisaties meegeven om er vooral een leuke dag van te maken.

Visitatiekalender

Inmiddels zijn vier deelnemende organisaties gevisiteerd. Aan het begin van 2023 zijn de andere organisaties aan de beurt. Zo volgen Atlant en Amstelring in januari. In het onderstaande overzicht staan de toekomstige visitatiedata per organisatie:

  • Donderdag 12 januari: Atlant 
  • Woensdag 25 januari: Amstelring
  • Donderdag 9 februari: Kenniscentrum 

Wilt u meer weten over de transitie? Bezoek dan onze 'Over ons'-pagina.

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland