U bent hier

Huidig onderzoek

In Nederland wordt verschillend onderzoek gedaan om de ziekte van Huntington beter te begrijpen, tot betere behandelingen te komen en dichter bij een definitief geneesmiddel te komen. 

LUMC

Het LUMC is erkend als expertisecentrum voor de ziekte van Huntington en heeft een lange traditie in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de achtergrond van de aandoening, het ziekteverloop, betere behandelingen en definitieve genezing. Ook doet het LUMC mee aan nationale en internationale onderzoeken, waaronder de wereldwijde Enroll-HD studie. Een groot deel van hun onderzoek doet het LUMC met hulp van patiënten. 

Meer informatie LUMC

MUMC

Maastricht UMC is een van de belangrijkste Huntington expertisecentra in Nederland en werkt veel samen met het LUMC. In nauwe samenwerking met MheNS – School voor Mental Health and Neuroscience en CAPHRI – School voor Care and Public Health Research Institute - van Maastricht University wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de ziekte van Huntington. Het MUMC  participeert zowel in landelijk en als in internationaal in wetenschappelijk onderzoek. 

Meer informatie MUMC

Atlant

Met praktijkgericht en wetenschappelijk onderzoek werkt Atlant aan nieuwe behandelmethoden voor mensen met de ziekte van Huntington. Zowel voor behandelingen in verpleeghuizen als in de thuissituatie. Het Huntington Expertisecentrum werkt met andere zorgaanbieders samen binnen de Stichting Topcare. 

Meer informatie Atlant

Topaz

Het Topcare-expertisecentrum investeert in zowel onderzoek als innovatie.

Meer informatie Topaz