U bent hier

Internationaal onderzoek

EHDN

Het European Huntington’s Disease Network steunt fundamenteel en klinisch onderzoek naar de ziekte van Huntington door het beschikbaar maken van startkapitaal, klinische data en biomonsters en door het creëren van een samenwerkingsplatform in de vorm van EHDN-werkgroepen. Op de website van EHDN zijn alle projecten die door het netwerk zijn gesteund terug te vinden.

Zie: http://www.ehdn.org/hd-clinicians-researchers/previous-ongoing-research/

CHDI Foundation

De CHDI (Cure Huntington’s Disease Initiative) Foundation is een particulier gefinancierde non-profit organisatie gericht op biomedisch onderzoek naar de ziekte van Huntington. De missie van de organisatie is om medicijnen te ontwikkelen die de progressie van de ziekte van Huntington vertragen. Om dit te bereiken probeert CHDI wetenschappelijke samenwerking te stimuleren en academisch onderzoek, medicijnontwikkeling en klinisch onderzoek met elkaar te verbinden. Op de website zijn meer dan 300 publicaties te vinden die gaan over het onderzoek dat (deels of in zijn geheel) gefinancierd is door de CHDI Foundation.

Zie: https://chdifoundation.org/scientific-publications/

PubMed

PubMed is een zoekrobot die de MEDLINE-databank met referenties naar medische wetenschappelijke artikelen en de database met boeken van het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information doorzoekt. Hier zijn vrijwel alle belangrijke medische publicaties van de laatste decennia in terug te vinden, vaak met in ieder geval een samenvatting van het artikel en soms met een link naar het complete artikel.

Zie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

HDBuzz

Op HDBuzz wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de belangrijkste onderzoeken op het gebied van de ziekte van Huntington zijn die nu spelen. De website is speciaal opgezet voor de snelle verspreiding van wetenschappelijk nieuws over de ziekte, met als doel het nieuws begrijpelijk te maken voor de hele Huntington-gemeenschap. De nieuwsberichten worden geschreven door clinici en wetenschappers – experts op het gebied van de ziekte. Op de site wordt zowel laboratorium- als klinisch onderzoek behandeld.

Zie: https://nl.hdbuzz.net/

Meer informatie over internationaal onderzoek?