U bent hier

Scholing

De zorg voor mensen met de ziekte van Huntington vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Het Huntington KennisNet Nederland (HKNN) helpt professionals die Huntington-zorg verlenen met het verbreden en verdiepen van hun vakkennis. Dit doen we door actuele en praktische scholing aan te bieden.

Bij de ontwikkeling van de scholing gebruiken we het landelijk vastgestelde competentieprofiel als basis, zodat wat je leert optimaal aansluit bij de beroepspraktijk van Huntington-medewerkers. Het competentieprofiel zorgmedewerker Huntington is een handig instrument om als referentiekader te gebruiken. Je kunt er je eigen functioneren mee spiegelen en bepalen welke competenties verdere ontwikkeling vragen. Het competentieprofiel is vertaald naar leerdoelen per opleiding/training. We gaan de komende jaren verder vorm geven aan een basis en een gevorderde leerlijn, zodat als je de leerlijn gevolgd hebt automatisch voldoet aan het competentieprofiel.

Het competentieprofiel wordt ook gebruikt als instrument voor personeelsbeleid, zoals het schrijven van wervingsteksten, het bepalen van de juiste loopbaanplanning en loopbaanontwikkeling en functiebeschrijving.

We zullen ons aanbod steeds verder uitbreiden en ervoor zorgen dat ook onderwijsinstellingen verschillende modules over de ziekte van Huntington bij ons af kunnen nemen.

Houd deze pagina in de gaten voor informatie over opleidingen, (incompany) scholing en trainingen, en intercollegiale overleggen.

Mist u bepaalde scholingen? Neem dan contact met ons op.

Aan de rechterkant van deze pagina vindt u de subpagina's met meer informatie.