U bent hier

Commissie expertisecentra langdurige zorg verheugd met structurele borging

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  2

Op 13 maart bracht de Commissie Expertisecentra langdurige zorg (CElz) een bezoek aan Mijzo van doelgroepnetwerk Huntington. Samen met de directeur-generaal Carsten Herstel en MT-lid Ard van Briemen van de directie Langdurige zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 'Het is zichtbaar dat met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en de erkenning van het kenniscentrum en de expertisecentra, de kennis- en expertiseontwikkeling structureel geborgd is.'

 


 
De dag werd gestart met een introductie over de ziekte van Huntington en wat dat betekent voor (relatief jonge) cliënten en hun naasten. Hierbij werden ook de dilemma’s besproken die horen bij het wel of niet gendragerschap, de onzekerheden over de toekomst, het openbaren van de ziekte en het wonen in een zorginstelling gedurende de laatste fase.
 
‘Het is indrukwekkend om te zien hoe de kennis- en expertise over het ziektebeeld bij Mijzo is vormgegeven in de behandel- en fysieke woonomgeving, passend bij het ziektebeeld van de cliënten en naasten. Daarnaast is het goed dat er geïnvesteerd wordt in wetenschappelijk onderzoek.’ Aldus de commissie.

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland