U bent hier

Uitnodiging HD Café Topaz Overduin

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  1

Elk kwartaal organiseert Topaz Overduin in de avonduren een bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Huntington, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden.

Tijdens de bijeenkomst staat een thema gerelateerd aan de ziekte van Huntington centraal. De bijeenkomst bestaat uit een informatief deel, zoals bijvoorbeeld een gesprek met een ervaringsdeskundige of een professional. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het uitwisselen van ideeën en contact met lotgenoten.

Ditmaal is het thema 'Ervaringsverhalen'. Meld je snel aan! Entree en koffie/thee zijn gratis.

Sprekers:

Jacqueline

Ik ben Jacqueline, bijna 51 jaar. Ik ben opgegroeid in een Huntington-gezin. Mijn vader en zus hebben beiden de ziekte gehad. Ik ben geen gendrager, maar gebruik mijn ervaring  als kindercoach en ervaringsdeskundige voor kinderen die nu opgroeien in een Huntington-gezin.

Opgroeien in een gezin waar iemand Huntington heeft en omgaan met de wetenschap van de erfelijkheid: Wat doet dit met je als kind en als volwassene?

Ik zal jullie meenemen in mijn ervaringen, zowel uit mijn jeugd als nu als volwassene. Samen zullen we bespreken wat een kind in een Huntington gezin nodig heeft, vanuit uw perspectief en vanuit mijn ervaring. Als kindercoach ondersteun ik kinderen en ouders in dit proces.

Het is bijzonder om mijn werk als kindercoach te mogen doen en te zien wat dit betekent voor de kinderen en ouders. Graag wil ik u hier meer over vertellen.

Lynette en Lucienne

Wij, Lynette en Luciënne, willen graag onze ervaringen delen over wat het betekent om in een Huntington-gezin te leven.

Ik ben Lynette, 46 jaar, getrouwd met Jacques en moeder van twee kinderen, Luciënne en Ralph. In maart 2010 kreeg mijn man Jacques de diagnose Huntington. Ons verhaal vertel ik graag samen met onze dochter Luciënne, 19 jaar. Zij is van jongst af aan opgegroeid met de vele aspecten van het leven in een Huntington-gezin. Dit is mede bepalend geweest voor keuzes in haar leven.

We hebben in de afgelopen jaren al heel veel meegemaakt, Huntington raakt ons hele gezin. We hopen dat we door het delen van onze pijn en zorgen, moeilijke en mooie momenten, anderen ook kunnen helpen en (h)erkenning kunnen bieden. 

Wij treffen de corona maatregelen die de overheid voor groepsvorming heeft ingesteld. In geval van aanscherping van deze maatregelen, informeren wij u tijdig.

Datum: 1 december 2021 (verplaatst naar 16 maart 2022)
Locatie: Topaz Overduin, Nachtegaallaan 5, 2225 SX,  Katwijk in de 's Janshoek
Tijdstip: 19.30 tot 21.30 uur (19.00 uur inloop)

Klik hier om je aan te melden!

Contact
Topaz Overduin
Nachtegaallaan 5
2225 SX Katwijk
E: hdcafe@topaz.nl
W: www.huntingtonplein.nl / www.topaz.nl                          

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland