U bent hier

Visitaties gestart: een positieve ervaring voor Topaz en Land van Horne

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  0

Huntington Kennisnet Nederland is momenteel bezig met de transitie naar een landelijk dekkend expertisenetwerk voor Huntington. In mei 2021 is het transitieplan hiervoor goedgekeurd. Een onderdeel van deze overgang is dat de aangesloten organisaties zich ontwikkelen tot Regionale Expertise Centra (REC) of Doelgroep Expertise Centra (DEC). Hierbij moeten zij voldoen aan de criteria van het CELZ. Inmiddels zijn Topaz en Land van Horne gevisiteerd. 

Visitatie 

Om de overstap te maken naar een landelijk dekkend expertisenetwerk, is het noodzakelijk dat zowel de aangesloten organisaties als het kenniscentrum en doelgroepnetwerk aan bepaalde criteria voldoen. Om deze reden worden deze organisaties en het kenniscentrum eind 2022 en begin 2023 gevisiteerd. De eerste visitaties vonden plaats bij Topaz en Land van Horne. 

Het uiteindelijke doel is dat het Kenniscentrum in aanmerking komt voor een subsidie van ZonMw.  Dit voor haar uitvoeringstaken en doorontwikkeling. De RECS en DECS kunnen hiermee aanspraak maken op financiering vanuit de WLZ (Wet Landurige Zorg).  

Topaz en Land van Horne 

Sanne Peeters, projectmedewerker Dienst Behandeling en Begeleiding bij Land van Horne vertelt over de visitatie: ‘Wij kijken met een goed gevoel terug op de visitatie. De commissie zag dat onze collega’s met passie werken. Dat is mooi om te horen. Ook werd het verhaal van een van onze cliënten goed ontvangen. Zij vertelde over de behandeling en zorg die zij bij ons krijgt en hoe dat positief ervaart.’ Land van Horne kijkt uit naar het definitieve oordeel van de commissie dat zij rond eind december zullen ontvangen. 

Ook Topaz kijkt terug op een prettige ervaring. Nienke Korrevaar was aanwezig bij de visitatie: ‘We hebben teruggekregen van de visitatiecommisie dat ze de gesprekken als mooi en open hebben ervaren. Hierbij gaven zij een aantal highlights, waaronder de helikopterview van medewerkers bij het observeren, signaleren en oplossen van problemen. Maar ook dat het zorgteam vol lof over de cliënten spreekt. Nienke geeft de toekomstig gevisiteerde organisaties mee: ‘’Geniet er gewoon van. Het is leuk om over je passie te vertellen.’’ 

Visitatiekalender 

De komende maanden worden andere deelnemende organisaties van het HKNN gevisiteerd. Zo zijn Noorderbreedte en Archipel deze maand aan de beurt. In het onderstaande overzicht staan de toekomstige visitatiedata per organisatie: 

  • Vrijdag 18 november 2022: Noorderbreedte 
  • Woensdag 30 november 2022: Archipel 
  • Donderdag 15 december: Mijzo 
  • Donderdag 12 januari: Atlant 
  • Woensdag 25 januari: Amstelring
  • Donderdag 9 februari: Kenniscentrum 
     

Wilt u meer weten over de transitie? Bezoek dan dan de 'Over ons'-pagina op Huntington Kennisnet Nederland. 

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland